Talán sok modern kismamát vagy leendő anyukát foglalkoztat az a kérdés, hogy hogyan őrizheti meg fittségét, rugalmasságát a terhesség, szülés után és a babaápolás körüli boldog, de valljuk be, fárasztó időszakban.  Sokan elhatározzák, hogy példaértékű, egészséges életet fognak élni ezt követően (is), ám gyakran az a tapasztalat, hogy sajnos a nők igen magukra maradnak ebben a kérdésben. Szerencsés dolog, ha valaki tud időt szakítani a testmozgásra, de most azokra gondoltam, akik úgy érzik: nincs egy szabad percük se!

Felnőtt- és gyermek jógaoktató vagyok, nem utolsó sorban kétgyermekes anyuka. A Gyermekeink Mozgásáért Egyesület tagja vagyok.

A trendalkotásban, ami a Babakocsis jógát illeti, egyelőre a kezdeteknél járunk. Ezt a mozgásformát évekkel ezelőtt dolgoztam ki, akkor még csak magamnak és néhány közeli ismerősnek, barátnőnek. Azonban a visszajelzések alapján kiderült számomra, hogy komoly érdeklődésre talált, amivel érdemes hosszú távon foglalkozni.

És hogy hogyan kezdődött?  A jógás gyökereim adottak voltak, azonban amikor a lányom megszületett sajnos egy ideig nem tudtam sem oktatni, sem edzeni és már nagyon hiányzott a mozgás. Időm sem nagyon volt, mondván, hogy a baba mindet elviszi. Sokat altattam babakocsiban és egyre inkább ért bennem a dolog, hogy mi lenne ha…

Kitaláltam, hogyan lehet a kettőt ötvözni, hogyan tudok mozogni, jógázni altatás közben!

A jóga ászanákat és azok hatásmechanizmusait ismerve nem volt olyan nehéz dolgom. Kisebb-nagyobb átalakításokkal kidolgoztam egy komplex tervet. Ezeket részletesen leírtam, még rajzot is készítettem hozzájuk. Majd mindezt továbbfejlesztve született meg egy könyv is belőle.

(„Lélegezz a babáddal”című könyv)

 

A sport, a mozgás számos pozitív élettani jelentőséggel bír, ami a gyermeknevelés tengerében néha nem tud felszínre kerülni.  Több alkalommal hiányzik hozzá az energia, máskor meg egyszerűen elfelejtődik.

Pedig érdemes foglalkozni vele, hiszen egyszer minden anyuka szeretne újra beleférni a régi ruháiba, könnyen szaladni a gyerek után és nem utolsó sorban egészséges maradni.  Ezzel az új lehetőséggel most bárki (kezdő szinten is!) könnyebben elérheti céljait.