Nyugodtabb munkahely, relaxáció, csapatszellem…mindez egyszerű, bárki által elvégezhető irodai jógagyakorlatok segítségével, okleveles, szakképzett jógaoktató vezetésével.

Főleg ülőmunkát végző embereknek erősen ajánlott a jóga.

Akár számítógép előtt, a kocsiban, akár az iskolapadban tölti az ember az idejének javát, teste mindenképpen nagy terhelésnek van kitéve. Nyakfájások, derékfájás, lábzsibbadás, visszeres panaszok, stb., lépnek fel a sok ülés hatására.
Ahhoz, hogy ez hosszútávon ne okozzon problémát, vagy ha már okozott, akkor valahogyan visszaállítsuk az egészségesebb állapotot, különböző mozgásgyakorlatokat kell végezzünk. Az ilyen célzott testhelyzetek, amelyeket a légzéssel összhangban végzünk, segítségünkre lehetnek az ilyen esetekben.
Az office jógában részben olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek otthon vagy a foglalkozás keretein belül végezhetők, mivel fekvő vagy földön ülő gyakorlatokról is van szó. Másrészt azonban olyan gyakorlatokat is tanulunk, amelyek munka közben hasznosíthatók. Ilyen néhány légzőgyakorlat, a testtartás korrekciója, valamint azok a nyújtózó gyakorlatok is, amelyek napközben segítenek egy kicsit felfrissíteni magunkat.
A csoportos irodajóga előnyei

Az irodajógát kifejezetten olyan cégek számára ajánljuk, ahol a dolgozók jellemzően ülőmunkát végeznek, sok időt töltenek a számítógép előtt, illetve gyakran stresszes a munkájuk. A vállalati egészség- és mozgásprogramok közé tartozó irodajóga legfőbb előnye, hogy rendkívül kényelmes és időtakarékos, hisz a szolgáltatás “házhoz jön”. A vállalat számára kifejezetten költséghatékony, kevés olyan dolgozói juttatás létezik – ha van egyáltalán rá példa – amely egyszerre járna ennyi pozitív hatással hasonlóan kis anyagi ráfordítás mellett. A rendszeresen végzett office jóga jelentősen növeli a dolgozók lojalitását, a produktivitást illetve a kreativitást, és az egészség javításával töredékére csökkenti a betegségek miatti hiányzásokat.

A helyes testtartás megtanítása mellett elsősorban nyújtó és lazító gyakorlatokat alkalmazunk, amelyek a hosszas és helytelen ülőpozícióból adódó nyak, derék és csípő fájdalmakra kínálnak megoldást. A foglalkozásokat az irodában, egy üres szobában, vagy akár egy tárgyalóban tartom.

 

Miért ajánlott az irodajóga?

-Ideális stresszcsökkentő

-Kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb munkahelyi légkör

-Nő a motiváció

-Javul a dolgozók egészsége, csökken a hiányzások száma

-A jutalmazás eszköze

-Javul a csapatszellem

-Nő a hatékonyság, kreativitás

-Javul a pszichikai teherbírás

 

Bárki által elvégezhető, egyszerű gyakorlatok, jógás tapasztalatot nem igényelnek.

A 60 perces teljes jógaórák mellett akár rövidebb, átmozgató jellegű, hétköznapi ruhában is végezhető 30 perces órákat is kínálok. A hatékonyság érdekében a javasolt gyakoriság heti minimum egy alkalom.

Amennyiben szeretné alkalmazottait meglepni egy kellemes munka-közi vagy munka előtti-utáni jógával, kérem vegye fel velem a kapcsolatot!

Finanszírozási lehetőségek:

  • az alkalmazottak fizetik önmaguknak
  • Ön állja a költségeket
  • a költségeket megosztja Önmaga és az alkalmazottak között.